CLOSE

Team Moengo goes op huisbezoeken

Anton De Kom Universiteit

Op 11 maart gingen we naar de ADEKUS om een presentatie te geven over onze masterproef en de stand van zaken. Nadien konden de studenten van Marciano vragen stellen en opmerkingen geven. Ook de andere studenten van de UA gaven een presentatie over hun masterproef. Het werd met andere woorden een interessante voormiddag.

Team Coronie tijdens hun presentatie

Eerste Workshop

Op 14 maart was het tijd voor onze eerste workshop. Via onze contactpersonen kregen we verschillende bewoners van Juliana rond de tafel. Via deze workshop wouden we nagaan of onze eerste bevindingen min of meer klopte. Marciano, Sigrid en Nina reisden af naar Moengo om ons te helpen tijdens de workshop.

Tijdens het eerste deel van de workshop kregen de deelnemers een reeks stellingen voorgeschoteld. Nadien werd hen gevraag of ze het al dan niet eens waren, waarna we een gesprekje voerde over de stelling. Tijdens het tweede deel stelden we enkele vragen waarom ze telkens een locatie moesten geven die het meest van toepassing was. Al bij al weer een interessante dag.

Workshop 1

Huisbezoeken

Na het analyseren van de verschillende wijken, werd het tijd om onze schaal te verkleinen. We zullen ons in de masterproef vooral focussen op Julianadorp, en dus was het tijd om Julianadorp en zijn inwoners beter te leren kennen. We gingen langs bij de huizen om hen enkele vragen te stellen en vroegen ook telkens of we een schets mochten maken van hun perceel. Maar liefst 55 gezinnen lieten ons op hun perceel en beantwoordden onze vragen. Na deze intensieve week begon onze sociale batterij stilaan op te raken.

Holi Phagwa

Na deze intensieve week, besloten we naar Paramaribo te trekken om wat te ontspannen. We gingen met de andere studenten van de UA naar de Palmentuin om Holi Phagwa te vieren. Het duurde niet lang, of we hingen allemaal vol kleurstof. Na deze gezellige namiddag, gingen we met z’n allen pizza eten in Bar Zuid.

Groepsfoto op Holi Phagwa

Fredberg

De volgende ochtend ging onze wekker vroeg af. We vertrokken met alle studenten van de UA naar Fredberg. Ik denk dat ik voor iedereen kan spreken, als ik zeg dat het een geweldige ervaring was. We werden door Fred (die de Fredberg heeft ontdekt) en zijn team door de jungle gegidst. Meer over deze trip in deze blogpost.

Fred op de Fredberg
Hobbelige weg naar de Fredberg

Nog meer huisbezoeken

Terug in Moengo, stonden er weer heel wat huisbezoeken op de planning. We trokken opnieuw Julianadorp in op zoek naar bewoners die we nog niet gesproken hadden. We hebben ondertussen al 64 gezinnen ontmoet (meer dan we hadden verwacht als je weet dat Julianadorp 81 bewoonde woningen bevat).

Daarnaast gingen we opnieuw langs bij zes gezinnen die we wél al gesproken had. We deden een diepte-interview met hen en gaven hen ook een wegwerpcamera mee. We hebben hen gevraagd om gedurende enkele dagen telkens vier foto’s te nemen: één van iets waar ze trots op zijn en drie van een dagelijkse bezigheid. We zijn alvast benieuwd naar de resultaten.

We sloten de week af met een tweede workshop. Omdat het originele bord van Julianadorp niet meer in goede staat is, besloten we met de kinderen van de wijk een nieuw bord te maken. Volgende week zal de DC deze inhuldigen.

Nieuw bord voor Julianadorp

Verjaardagsfeest

We besloten om opnieuw een weekend naar Paramaribo te gaan, deze keer om de verjaardag van Marco (team Coronie) te vieren. Na een leuke quiz trokken we de stad in om voor het eerst het nachtleven van Paramaribo te verkennen. Het werd een leuke avond, gevolgd door een leuke dag aan het zwembad van ons hotel. Na dit weekend zijn we helemaal opgeladen om onze laatste anderhalve week in Moengo aan te vatten. Meer over deze week in de volgende, en waarschijnlijk laatste, blogpost.