CLOSE

Team Moengo verkent Moengo

Zaterdag 26 februari was een rustigere dag voor team Moengo. We verwerkte de info van de afgelopen dagen op ons terrasje. Daarnaast plukte Michel de bitawiriplant in onze tuin kaal en maakte er een heerlijk gerechtje mee.

Michel die bitawiri plukt

Zondag gingen we opnieuw naar Ricanau Mofo. We kregen opnieuw een rondleiding, deze keer van de broer van de kapitein. Samen controleerde we het grondplan, dat we als voorbereiding voor dit bezoek hadden gemaakt. Op het einde van het bezoek organiseerden we nog een kleine klankbordgroep met enkele jongeren om van hen te horen wat de problematieken en tekorten waren in Ricanau Mofo. ’ s Avonds gingen we naar de waterkant om nog even wat te drinken.

Klankbordgroep in Ricanau Mofo
Lise en Michel aan de waterkant

Maandag hadden we om 9u al een afspraak met mevrouw Anini, de onderwijsinspectrice van Marowijne en aaneensluitend werden we verwacht bij de districtscommissaris. In de namiddag trokken we er met Tresna Pinas op uit. Zij gaf ons een rondleiding in een van de woonwijken, Moengodorp.

Dinsdagvoormiddag verwerkte we de info van de vorige dag. In de namiddag stond weer een rondleiding door een van de wijken op de planning. Deze keer was het Jimmy die ons meenam doorheen Julianadorp. Onderweg konden we met verschillende bewoners een gesprek voeren. Al snel werd duidelijk dat Jimmy erg gekend was in de wijk.

Rondleiding met Jimmy door Julianadorp

Woensdagochtend trokken Michel en Kaat erop uit richting Wonoredjo. We zitten nu al enkele dagen in Moengo, en konden maar beperkt groenten en fruit op de kop tikken. Verder was het een regenachtige dag. Onze uitstap met Jimmy door bernharddorp werd dan maar uitgesteld naar de dag erna. We besloten met z’n drieën en een paraplu dan maar op observatie te gaan door stafdorp.

Donderdag begon opnieuw regenachtig. ’s Morgens gingen we langs boer Pinas. Hij vertelde ons over zijn kas en waarom hij was overgeschakeld van traditionele landbouw naar een kas. Tegen de late namiddag klaarde het weer dan eindelijk op en trokken we met Jimmy doorheen Julianadorp. Als bedanking voor de afgelopen dagen, kwam Jimmy ‘s avonds bij ons eten. Op de menu: bami, nasi en patat.

    • Authors: Kaat Van Campenhout, Lise Smits, Michel Versteeg
    • Postdate: 04 Mar 2022
  • Related Projects: