CLOSE

Moddermannetjes in de mangrove

Tan Bun Skrati

Team Paramaribo-Noord heeft weer een drukke week achter de rug! Zaterdag werd een culinaire dag. We bezochten Ellen en Rutger, de bezielers van Tan Bun Skrati, een kleinschalige chocoladefabriek. Hier mochten we hun nieuwste reep proeven, kruidige chocolade van bean to bar, heerlijk! ’s Avonds aten we samen met team Coronie in het Dino restaurant – rawr! Heel toevallig - what’s in a name- kwamen we ook een bekende Nederlander tegen, Cheese from the Bacon (aka Kees van der spek).

Het leven is aan de durvers

Op zondag werden we verwacht door mangrove-expert prof. Naipal op een perceel naast de Surinamerivier. Met een team van 14 enthousiastelingen was het de bedoeling het afval op de site op te ruimen om er een educatiecentrum over mangroves van te maken. Ieder kreeg een zak en we dachten bij onszelf: “Als we die alle 14 vol krijgen hebben we goed gewerkt!”. Uiteindelijk klopten we af op 160 vuilzakken vol met petflessen en ander afval. Heel erg triest om deze afvalberg te moeten zien, maar het gaf des te meer voldoening om het op te ruimen, ook al moesten we daarvoor tot onze knieën in de modder tussen de krabben, de spinnen en termieten! “Het leven is aan de durvers” vertelde prof. Naipal. Moe maar voldaan fietsten we als moddermannetjes terug naar huis.

Blije gezichten na het vullen van 160 zakken met afval uit de mangrove

Dinsdag organiseerden we onze eerste fietsworkshop met de studenten van de Anton de Komuniversiteit in Paramaribo. Ze zijn erg ambitieus en willen samen met ons een eerste fietsbrug realiseren. Later meer hierover! Ondertussen waren Anne en Thomas gaan fietsen met Jan-Willem Sutorius. Als twee tomaatjes kwamen ze thuis. Dat heb je met dit wisselvallige weertje! In de avond ontvingen we alle UA-studenten voor een BBQ. Er werd druk bijgebabbeld en heerlijk getafeld.

Workshop over het plan van aanpak
Geflambeerde ananassen

Op woensdag was het tijd om wat calorietjes te verbranden en reden we naar Leonsberg met de Zondagmorgenbikers (die niet enkel op zondag maar ondertussen zo goed als bijna elke dag van de week gaan fietsen). Opnieuw erg sympathieke en vrolijke mensen!

Bij Leonsberg met de Zondagmorgenbikers

Vandaag was het weer een dag vol mails en meetings. We kregen begeleiding van Marleen, Sigrid en Nathan. Ze waren erg enthousiast, dat geeft weer moed voor komende weken!

We’ll keep you posted!